Despre compania HAMIDIYE care se identifica in prezent cu istoria orasului, este atat o marca comerciala cat si un element cultural al orasului ce s-a pastrat pana in zilele noastre ,ca si numeroasele fantani ale orasului. Compania de apa Hamidiye infiintata in 1902 de sultanul otoman Abdülhamit II este una dintre cele mai vechi si indispensabile marci din Istanbul . Produsa in parteneriat cu autoritatea municipala metropolitana a Istanbulului Hamidiye Water A S furnizeaza apa nu doar Istanbulului si Anatoliei ci si in 27 de tari. Sunt interesante atat gustul si calitatea cat si povestea sa istorica si culturala ce a ajuns sa se identifice cu Istanbulul si care o face si mai atragatoare. Apa Hamidiye este extrasa din 15 puturi la o adancime de 200 metri sub padurea Belgrade .
Kenan Kılıç , CEO la Hamidiye A.Ş. precizeaza ca ei sunt compania turceasca de apa numarul 1 in exporturi .Tot ei au fost bautura oficiala la multe intruniri internationale. Apa Hamidiye a fost consumata la summit-ul despre climat de la Copenhaga, la intrunirile Fondului Monetar International si la Forumul Apei Mondiale. De asemenea peste 20 de linii aeriene internationale servesc apa Hamidiye pasagerilor.
In 2005 compania a infiintat un grup de marketing care calatoreste in strainatate pentru a face cunoscuta marca Hamidiye. Primul client international a fost linia aeriana regala olandeza . Motivul pentru care au reusit sa obtina un succes international atat de rapid a fost explicat de Kılıç : ‘apa Hamidiye nu este extrasa prin foraje, ea iese la suprafata de la o adancime de 200 metri in mod natural, iar in drumul ei catre suprafata se imbogateste cu minerale din sol. Acest lucru ii confera un gust deosebit. Cand apa este extrasa prin foraje , ea nu mai are aceasta calitate. Acesta este motivul pentru care tari cu papile gustative diferite de ale noastre pot savura apa noastra.”
Nutritia ne duce cu gandul la hrana consumata cu cutitul si furculita. Totusi apa este si ea o substanta nutritiva. Apa de izvor indeosebi contine multe elemente necesare organismului. Oamenii din tarile dezvoltate au inteles acest lucru. Multe persoane din aceste tari prefera apa naturala de izvor in timpul mesei in detrimentul bauturilor artificiale. “Consumul apei se imparte in trei categorii. Prima categorie este apa benefica organismului. Este considerata de subzistenta. A doua categorie nu este nici benefica nici daunatoare. Aceasta este apa procesata sau filtrata. A treia categorie este apa daunatoare “ explica Kılıç , adaugand ca o mare parte din aceasta apa se gaseste pe piata. El ii avertizeaza pe consumatori spunand :” Laboratoarele pot analiza apa rapid si cu costuri mici. Oamenii nu ar trebui sa se fereasca sa analizeze apa pe care o consuma.”
Recipientele de apa Hamidiye au devenit extreme de cautate. O punga sterila este umpluta cu apa si apoi pusa intr-o cutie de carton. Aceasta apa imbuteliata se prezinta in cutii de 12 sau 20 de litri, iar cutia de carton poate fi aruncata dupa folosirea apei.
Acum si in Romania prin unicul nostru reprezentant: SC Casa Noua SRL, Medgidia, jud Constanta la 0740.901.344, email: office@casanouapvc.ro
Cuvinte cheie:
"apa plata", "apa","plata", "hamidiye", "su", "water","spring","spring water", "izvor", "apa plata de izvor", "de izvor", "apa de baut", "de baut", "apa minerala", "casa noua", "medgidia","dobrogea", "constanta", "romania", "import", "import apa", "icme suyu", "apa premiata", "premii"